Jag skrev ett inlägg i september (se vidare här) om eTwinning och att vi har gått med i ett projekt som heter "Take care of a teddy bear". Projektet är igång, vi är med och det känns jättekul.
 
Klasser och lärare från bl.a. Polen, Frankrike, Spanien, Italien, Lettland, Turkiet och Sverige (det är vi) deltar i projektet. Teddy har inte påbörjat sin resa ännu men han startar vilken dag som helst och han kommer att börja i Polen. Via eTwinning och en portal som heter Twinspace kan alla som deltar i projektet kommunicera via meddelanden och genom att lägga upp olika dokument. 
 
Medan vi väntar på att "Teddy" skall besöka oss arbetar vi med en presentation av vår skola som vi ska lägga ut på Twinspace. Sedan skall varje elev skriva en kortare presentation av sig själv, all kommunikation sker på engelska såklart. Projektet ger eleverna en förståelse för betydelsen av att kunna just engelska som en väg till kommunikation med andra människor i världen, vilket gör inlärningen så mycket roligare. 
 
I klassrummet bygger vi upp en karta med alla deltagare i projektet. Vi har dragit ut delar av de olika presentationer som klasser har lagt ut så att vi kan få en bild av vilka de är och var de bor. Kartan kommer att bytas ut, på vår skola så var detta den enda lediga... det är en karta över Europeiska gemenskapen. En ny karta är beställd där alla länder finns representerade.
 
Så här ser vårt arbete ut, observera att det är ett pågående arbete...
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej