Fick syn på en tråd i sociala medier där debatten gått varm kring den nya reformen om förstelärare. Där beskrevs en ny bild av mig (och andra förstelärare) som jag verkligen inte känner mig bekväm i men som jag ändå vill summera och delge.

 Jag har fått min förstelärartjänst genom ett lotteri, för att jag är rektorns favvis och en superpedagog. Jag har tagit mig fram genom rövslickeri, skitsnack och godtycke. Jag är inställsam, lismande och definitivt inte skicklig. Jag har den mest rispiga tunga och är helt enkelt ett skämt! Dessutom i allt detta, spelar jag visst golf!

 

 

 

 

 

Liknande inlägg

1 kommentarer

Jimmy johansson

03 Feb 2014 09:58

Hej Cecilia!
Mitt namn är Jimmy och jag är psykologstudent vid Lunds universitet och skriver just nu min masteruppsats. Jag och min uppsatspartner har kommit att intressera oss väldigt för den här nya karriärreformen och förstelärarnas situation. Jag ser att du är väldigt engagerad och har lite olika nätverk för förstelärare och skulle gärna vilja komma i kontakt med dig angående detta

Hör gärna av dig till min epost jimjosan@hotmail.com om du är intresserad.
Vi är ju intresserade av en betydligt mer nyanserad och faktabaserad bild än den som presenteras ovan och framförallt från förstelärarna själva.

Med vänlig hälsning,
Jimmy

Svar: Hej Jimmy! Tack för din kommentar och för visat intresse. Jag har skickat ett mail till dig. Hälsningar Cecilia
Cecilia Bergentz

Kommentera

Publiceras ej