Hej och välkommen tillbaka till vårterminen 2014! Jag hoppas att du, precis som jag, känner inspiration och arbetsglädje. Man kan aldrig riktigt veta vad en termin för med sig och många planer brukar finnas i starten som sedan av olika anledningar inte alltid går att genomföra, då är det viktigt att se just det som har varit bra och inte deppa ihop för det som inte blev av. :)
 
Mina planer och visioner inför vårterminen är att jag ska ha en hel del större projekt tillsammans med eleverna. Jag ska t.ex. starta upp bokcirklar där eleverna i grupper om ca 4 elever skall läsa och diskutera samma bok. Jag håller just nu på att välja ut böcker (ja, denna gång är det jag som styr) och samla på mig material. Jag samlar i Pinterest där jag har en anslagstavla med just namnet boksamtal, samt i ett pearltree, känner du inte till dessa appar ännu så är de väl värda ett besök. Inspirerad av allt material som börjar släppas för en läsande klass går hjärnan på högvarv.
 
I religion undervisar jag om gamla testamentet, där använder jag mig av en prezi som får vara som stöd hela vägen. Den är uppdelad i olika lektioner och är under bearbetning vilket är viktigt att ta hänsyn till.
 
 
Jag hittade en prezi (av Anna Wimborn) som handlade om just gamla testamentet (det är det som är så bra med dessa digitala arbetsredskap, att man kan dela med varandra) men jag vill anpassa den till min undervising och mina elevgrupper. Jag tänker att jag berättar om skapelseberättelsen men att det sedan skall bli någon form av grupparbete vad gäller andra berättelser där eleverna får välja redovisningsform själva.
 
I engelska har jag lite olika planer utifrån bl.a. elevernas utvärdering av höstterminen. Åk 5 önskar att få kommunicera mer då vi la fokus på skrivprocessen under hösten. Jag kommer att planera för olika samtalsformer 1ggr/v a´40 min. och sedan kommer vi att fortsätta med skrivprocessen samt läsning under att annat 40-minuterspass i vecka, Mer ingående om detta kommer senare. Vi väntar även på att vi ska få besök av den kringresande teddybjörnen som snart kommer till oss. Som högläsningsbok i klassrummet läser jag "Min vän Percys magiska gymnastikskor" av Ulf Stark. Denna finns översatt till engelska samt är även filmatiserad så jag tänker att det kan bli ett bra arbete i engelska för både åk 4 och 5.
 
Ja, nu vet du lite mer om hur första delen av min vårtermin ser ut. Jag kommer att skriva mer detaljerat om de olika arbeten vi gör i klassrummet, kanske oftast på klassens blogg, men även här,
 
Varmt välkommen tillbaka!
Hälsningar Cecilia
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej